Een goede houding is van cruciaal belang als je piano wilt leren spelen. Zelf doe ik er van alles aan, maar ook ik val af en toe ten prooi aan blessures die dan maar moeilijk over gaan.

Bekijk deze video waarin ik je de belangrijkste tips geef!

5 reacties

 1. Na uw raadgeving heb een Ronald FP30 besteld.Mag in de muziek winkel nog altijd veranderen . ( Oudenaarde )

  Ik heb ook een akoestische piano die staat in de werkplaats die niet altijd de zelfde temperatuur heeft.Het afstellen heeft

  denk ik geen zin.Hopelijk ben ik goed bezig.

  Gr. Dirk

 2. Beste Cor,

  En hoe zit het dan met je armen? Welke hoek moeten die hebben ten opzichte van het toetsenbord?

  Groeten en bedankt voor je leuke lessen en tips!

  Annemieke

 3. Ik maak me niet meer druk dat andere mensen die piano kunnen spelen sneller een nummer in de vingers hebben dan ik bij mij duurt het wat langer dat ik een nummer kan spelen eerst moet het in het hoofd zitten denk aan het filmpje waar cor het over heeft .en dan kunnen de vingers het werk doen .ik heb ook veel boeken speciaal voor piano en inderdaad met de lessen bij cor begrijp ik beter wat er staat en de lessen zijn leuk .

 4. Hartelijk bedankt voor u leuke tips …kan ze tot nu toe heel goed gebruiken …heb wel een een digitale piano merk Casio …..mijn vingers zijn gebroken geweest en heb veel moeite om akkoorden te spelen ….mijn pink en ring vinger zijn niet gebroken geweest ….maar juist die verkrampen met oefenen …heb zo’n knijper gekocht om zoveel mogelijk mijn vingers te trainen …het werkt wel dat ik meer kracht krijg …doe ik dat niet dan komt er niet veel geluid uit wanneer ik met piano oefent ….ben teveel geconcentreerd hoe en waar en de toets goed aan te raken ….zo loop ik telkens weer heel ver achter op het geen wat ik wil bereiken …iedereen kan in 1 maand Adele spelen ….terwijl ik nog steeds zit te concentreren op mijn vingers …maar nu kan ik inderdaad u filmpjes blijven herhalen …wat fijn dat u hiervoor open wil staan ….ik leer alles uit boeken ….maar door u begrijp ik de lessen uit mijn boek veel en veel beter …..nogmaals hartelijk bedankt .