Leer 90% van de popmuziek heel simpel meespelen

Popmuziek. Of je het nu wilt of niet, we zijn er allemaal mee opgegroeid. Naast de klassieke muziek en jazz muziek is de populaire muziek misschien wel de meest aanwezig muziek op radio en tv zenders.

Het simpele geheim

Het geheim van groot succes schuilt vaak in de eenvoud. En dat zijn vaak maar 4 akkoorden (die ik je natuurlijk leer spelen!)

Axis of Awesome

Natuurlijk hoef je niet op Youtube te zoeken, hieronder kun je de video meteen bekijken. Geniet ervan!

10 reacties

 1. Ik heb moeten leren piano spelen met de mattenklopper achter de piano en er waren amateurs die mij het pianospelen moesten bij brengen met alle nare gevolgen van dien. Toch heb ik mij zelf het pianospel bijgebracht en speel redelijk de Mazurka’s van Chopin en dat soort niet te technische stukken. Alleen als mijn vrouw weg is speel ik omdat ik nogal onzeker ben. Ik denk niet dat er veel zal veranderen gezien mijn leeftijd (81jaar) Toch probeer ik zoveel mogelijk de cursus gevorderden te volgen en ik moet zeggen dat Dhr. Bakker het leuk doet en dat zijn enthousiasme doorwerkt.
  Mijn linkerhand is nogal stijfjes en het idee dingen met mijn linkerhand te doen zal ik uitproberen. De beginnerscursus met het idee goed op de handzetting te letten en te tellen bij het spelen zal ik zoveel mogelijk blijven toepassen, maar er zijn in de loop der jaren zaken ingeslopen die je er niet makkelijk uit krijgt.

 2. Halló Cor
  Ik heb een vraag heb jij ook muziek boeken
  Van jou cursus die ik volgop mijn computer
  Je legd het heel goed uit maar voor mij iets te snel
  Ik heb heel wat geleerd door jou goede uitleg
  Nog maals hartelijk Dank
  Groeten Jan van Geijn

 3. Hartelijk dank. Ontzettend leuk, het lijkt eenvoudig, maar is ook zeer komisch.
  H.gr. Jan

 4. Beste Cor
  Wat een geweldige goede tip, want ik speel altijd met de ritmebox en de akkoorden. Nu ga ik dat eens proberen, met de metranoom en de akkoorden.
  H. gr. Jan

 5. Beste Ruud,

  Dank voor je compliment! en tja, de linkerhand is gek genoeg altijd wel wat lastiger dan de rechter. Ze hebben ook verschillende sleutels en dat maakt het ook al niet echt makkelijker….misschien ligt daar wel de oorzaak van jouw probleem.
  Een A bijvoorbeeld ziet er in de vioolsleutel (rechts) natuurlijk anders uit dan in de bassleutel (links).
  Ik zou er nog eens even goed naar kijken…volgens mij kom je er dan wel uit ok?

  Ok Ruud, alvast een heel gelukkig en muzikaal 2016 gewenst en gr. Cor

 6. Hallo Cor,
  Reuze leuk om weer piano te gaan spelen na 20 jaar gestopt te zijn vanwege drukke werkzaamheden. Nu gepensioneerd dus tijd genoeg. Nog een vraag, ik weet nooit wat ik met de linkerhand voor noten of akkoorden kan/moet spelen als ik met rechts wel de melodie goed speel. Is daar een truukje op. Ik kan goed noten lezen, ook de akkoorden ken ik redelijk, maar als ik b.v. rechts in een melodie een a speel, klinkt het met mijn linkerhand nooit goed
  Bij voorbaat dank,
  Ruud

  P.S. Ga a.u.b. door op deze wijze, fantastisch

 7. Beste Morris,

  Cor heeft deze vraag vorige week al beantwoord maar dan stuur ik het nogmaals door: Wat leuk dat je piano wilt leren spelen…trompet is natuurlijk ook erg leuk maar je kunt er geen akkoorden op spelen dus je keuze voor piano kan ik alleen maar toejuichen.
  Ik behandel in de beginnerscursus toonladders en bijbehorende vingerzettingen, maar dat doe ik ook in de gevorderdencursus en in deze laatste cursus vertel ik ook heel veel over drieklanken, septiemakkoorden en hun omkeringen, ritme’s, stijlen, improviseren, enz.

  Ik denk eigenlijk dat de gevorderdencursus (nu tijdelijk met korting) het meest geschikt zou kunnen zijn in jouw situatie.

  Kijk maar eens op de site alwaar je de gratis proefles kunt doen en ook alle eerste filmpjes van alle lessen kunt bekijken.

  Veel succes en wie weet tot in de cursus!

  Hgr.

  Cor

 8. Ik heb de volgende vraag gesteld: ik zou best de cursus willen volgen maar ik heb zelf 20 jaar trompet gespeeld en bezit al de theoretische muziekkennis echter wel heb ik behoefte aan b.v. de vingerzettingen en omkeringen van akkoorden op de piano en keyboard.