Ontwikkel je linkerhand

Bijna 97% van de mensen is rechtshandig. Dat wil zeggen dat de kans groot is dat jij ook rechts bent. Maar.. pianospelen doe je nu eenmaal met je rechter- én linkerhand. En aangezien je niet de hele dag met je piano op stap bent, heb ik een hele handige tip voor je.

Bekijk de video!

17 reacties

 1. Ik zou dolgraag met links willen spelen, zij het niet dat ik vier jaar geleden een herseninfarct heb gehad een nu links verlamd ben

 2. eerste beginselen ken ik, als saxofonist bij fanfareorkesten. maar ik haak af als het moeilijker wordt zoals akkoorden bij diverse toonsoorten e. d.

 3. Met mijn linkerhand wat van alles gaan doen. Ga het meteen een paar weken uitproberen. Benieuwd naar het resultaat. Ik herinner me wel als kind dat ik vaak links probeerde te schrijven, gewoon omdat ik dat leuk vond om te proberen. En merkte dat ik inderdaad na x-tijd wel beter en beter kon schrijven.
  Dus benieuwd hoe handig ik binnenkort met mijn linkerhand zal zijn.

  Hele leuke tip, bedankt

 4. beste Cor, hoe krijg ik het onder de knie om links en rechts samen te spelen,ik kan links en rechts ,maar samen red ik (nog) niet heb je daarvoor ook een trucje? jij hebt het toch ook moeten doen vr. groeten simon brugman

 5. Wat leuk Cora dat je de cursus met je zoon en dochter doet! moet vast heel gezellig zijn…heel veel speelplezier!

  Hgr Cor

 6. Hallo Cor, je tip om met links te poetsen is voor mij niet nodig. Ik ben van origine linkshandig, maar moest vroeger met rechts schrijven. Dat gaat mij goed af, maar links doe ik ook veel handelingen. Dus een pluspunt voor mij.
  Ik heb echt plezier in de cursus, welke ik met mijn zoon en dochter gezamenlijk doe.

 7. Hoe krijg ik het voor elkaar om mijn lap-top te bekijken en tegelijk op mijn key-board te spelen.

 8. Hallo Cor,
  Dank voor het inzicht dat je via je lessen aan mij overbrengt. Van jongs af aan heb ik uitsluitend klassiek muziek gemaakt. Door jou word ik me bewust dat klassiek niet zaligmakend is. Ik wilde mijn website invullen met door mij op mijn vleugel gespeelde muziekstukjes die voorzien zijn van de 6 prismakleuren.
  Door jou leer ik dat om kleur en muziek te verbinden (niet de afzonderlijke tonen) voor herkenning door meer mensen een veel groter repertoire nodig is dan het inmiddels ouderwetse klassiek te bieden heeft. Nogmaals dank je wel!

 9. Beste Lucie,

  Ja hoor, een keyboard is, zeker voor de beginnerscursus, beste mogelijk hoor. Uiteindelijk is een gewone of een digitale piano de beste optie om mee verder te komen.
  Maar om mee te beginnen is een keyboard zeker geen probleem.

  Ok Lucie, heel veel succes en wie weet tot in de cursus!

  Hgr. Cor

 10. Wat zou ik graag aan je lessen beginnen ,maar ik heb helaas geen piano.Zou een keyboard ook kunnen??

 11. helemaal mee eens Henk…ik houd persoonlijk ook erg van trieste muziek..een adagio…als het maar in mineur is. En dat terwijl ik over het algemeen toch best wel vrolijk ben maar deze muziek komt meestal wel erg diep bij me naar binnen.
  Dus, gewoon luisteren naar en spelen wat je zelf het mooist vindt.

  hgr cor

 12. De reden waarom ik piano wil leren spelen is dat ik in 2012 een kleine herseninfarct heb gehad en mijn linker helft wat achter blijft. maar je moet de piano ook een mooi instrument vinden anders heeft het geen zin er aan te beginnen maar de ene piano is de andere niet en dat zelfde geld ook voor de muziek stukken die je er op hoort zelf hou ik wat meer van de wat treurige muziek stukken troosteloosheid kan de piano ontzettend goed weergeven en dat geeft mij nou een heerlijk in de muziek opgaand gevoel ik word daar juist rustig van

 13. Dank je wel Joeri….wist je al dat ik ook een gevorderdencursus en diverse liedjespakketten heb gemaakt? Kijk maar op de site..

  Veel speelplezier en gr. Cor