Inspiratie leidt tot motivatie

Als je begint met pianospelen, luister dan vooral ook eens naar muziek waar je normaal gesproken niet naar luistert.

Ben je benieuwd naar mijn inspiratiebronnen? Bekijk deze video!

18 reacties

 1. Beste Carien, wil je nog eens inloggen? Als je goed bent ingelogd kom je vanzelf op de ‘START’ pagina terecht. Daar zie je onderin alle cursussen waarvoor je in aanmerking komt. Lukt dat niet, bel me dan even op 0655167321, dan help ik je aan de telefoon er meteen doorheen. Hartelijke groeten van Tom, de webmaster

 2. heb een mail gestuurd krijg de les niet opgang
  geeft steeds weer inloggen aan dat heb ik al 3 keer gedaan
  er komt bij mij geen proefles uit hoe kan dat nou weer???

 3. Beste Ans,

  heel goed van je dat je eerst de proeflessen gaat doornemen. Als ik het zo inschat denk ik dat jij (aangezien je al 7 jaar les hebt gehad) het beste kunt beginnen met de gevorderden 1 cursus.
  Juist in deze cursus vertel ik heel veel over akkoorden en wat je er allemaal mee kunt doen. Uiteraard kun je alle muziek en theorie downloaden en uitprinten zodat je ook alles op papier hebt.

  Ok Ans, succes en wie weet tot in de cursus!

  Hgr Cor

 4. Beste Cor,

  Dank voor de proeflessen, ik heb ongeveer 7 jaar pianoles gehad maar ben 2 Jaar geleden door omstandigheden gestopt. Ik weet nog niet waar ik precies sta om jouw beginners cursus te volgen of de daaropvolgende. Ik wil allle proeflessen een paar keer doornemen om daarna te beslissen. Zijn er bij de lessen ook bijlagen op papier verkrijgbaar zoals akkoorden en hoe deze zijn opgebouwd ? De lessen zijn erg duidelijk dus ik ga een tijdje oefenen met de proeflessen. Misschien heb je nog een advies of tip met welke lessen ik het best kan beginnen.

  Met vriendelijke groet,

  Ans

 5. stuur mij de eerste gratis lessen,heb een keyboard,weet niet wat ik met mijn linkerhand moet doen,kunt U dit vertellen
  rechterhand is volgens mij melodie,en linkerhand akkoorden ,zit ik dan wel goed bij U,of moet ik op keyboard les?
  vriendelijke groeten
  ineke.

 6. Beste Cor,
  bedankt voor je raad om verschillende handelingen voortaan met de linkse hand te gaan doen. Het is bij mij namelijk ook zo dat de linkerhand er maar wat achteraan “hobbelt”.
  De lessen op zich vind ik heel leuk om te doen al heb ik wat moeite met het tempo daarvan.
  Vriendelijke groet,
  Henk Stehmann

 7. Beste Cor
  Ik heb wel intresse met jou piano lessen.
  ik heb 3 jaar les gehad
  Alfreds piano-methode voor volwassen begingers leer boek 1-2
  1 half uur per week dat ging redelijk goed
  Alleen heb ik een probleem dat ik niet Zo snel kan spelen
  Kun jij mij daar advies voor geven ik wil het graag leren
  Groetjes Jan

 8. Beste Cor,
  Ik was verrast door de manier warp je de lessen uitlegt. Alles heel begrijpelijk. Ik kan al een beetje pianospelen, heel vroeger twee jaar les gehad. Ik ben nu al,83 jaar en heb reuma. Om mijn vingers lenig te houden doe ik nog steeds wat vingeroefeningen .
  Mijn grote verdriet is nu, dat mijn gezichtsvermogen achteruit gaat, door mekula degeneratie. Ik heb gehoord, dat er speciale brillen bestaan die het mogelijk maken de muziek noten beter te kunnen lezen. Voordat ik met de cursus begin, wil ik daar eerst naar informeren. Ik hoop dat er een oplossing voor is, want muziek maken is voor m.ij heel belangrijk. helaas kan ik niet uit mijn hoofd spelen. Weet jij raad ??
  Groeten van Margreeth

 9. Hallo Cor,
  Groot bewonderaarster ben ik van jouw kunsten.
  Als jong meisje, hoorde je ballet en pianoles te hebben, zo ook trouwens mijn meisjes.
  Enfin, het is uit eindelijk niets geworden, ondanks concertgebouw abonnement “Romantisch Piano concerten”.
  Toch heb ik nadat de kinderen (6) het huis uit waren, geprobeerd de noten weer op te pakken, en … het ging aardig, maar het noodlot viel op mijn hoofd, Hersentumor, gelukkig goed aardig, maar wel zo dat oa mijn geheugen een tik heeft gekregen en Rechter hand prima maar liinks volgt niet., lastig op de piano.Dus je begrijpt misschien dat mijn lol piano spelen een opdonder heeft gehad.Een prachtige “petit queu” heb ik staan en gelukkig mijn vrindin van 87 jaar, speelt alles uit haar hoofd, ze kan geen noten lezen! Je begrijpt het al de frustratie, dus ik wil het TOCH weer graag proberen.
  mijn vraag is:
  Kan ik de lessen opslaan, zodat ik ze ten alle tijden weer kan oppakken?
  harteljke groet,
  Sylvia Kwist Nauta

 10. Hi Margriet,
  Je kunt het beste inderdaad wel je keyboard bij de computer neerzetten. Of een tablet bij het keyboard.
  Omdat de lessen online zijn is dat het meest handig en kun je alle oefeningen goed doen. Anders moet je weer een dvd speler en televisie bij je keyboard zetten en dat lijkt me nog onhandiger. Veel plezier en wellicht tot in de cursus!

 11. Dag Cor,

  Mijn inspiratiebronnen voor piano zijn o.a. Tiersen, Einaudi en Glass.
  Hun muziek heeft mij doen besluiten om op latere leeftijd dit ook te kunnen spelen.
  Ik ben nog maar met de eerste lessen bezig en jouw aanpak maakt mij hongerig.
  Ik ben blij dat ik er aan ben begonnen.

  vr gr, Henk

 12. Hallo Cor,

  Bedankt voor de proefles. De vingers op de toetsen houden is lastig.
  Ik heb nog niet veel geoefend i.v.m. de griep.
  Volgende week ga ik weer aan de slag.
  Ik ga ook zeker door met de volgende lessen.
  Na het weekend ga ik dat regelen.
  Tot horens Egbert

 13. Hallo Cor,

  Ik heb de eerste, gratis proefles inmiddels een beetje geprobeerd te spelen. Ik ben er erg enthousiast over, je legt het erg goed uit en het is prima te volgen. Mooi schilderij ook trouwens, ik ben beeldend kunstenaar, dus dat zie ik gelijk. Maar daar gaat het nu niet over. Mijn vraag is of de lessen ook op dvd verkrijgbaar zijn omdat mijn keyboard niet bij mijn PC kan staan, dus dat is wel jammer. Graag hoor ik van je.

  Groetjes Margriet Floris

 14. Hoi beste Cor Bakker je moet even weten dat ik twee jaar geleden een keyboard
  gekocht voor € 99,- en ben begonnen aan de lessen, maar er kwam een kinkel in de
  kabel mijn vrouw werd ziek en moest bestraling hebben daar komt bij ons huis stond
  ook al drie jaar te koop en dat werd ook een op sessie, uiteindelijk verkochten we ons
  huis na vijf jaar en met mijn vrouw had alles onder-gaan wat nodig was, en vonden we
  een nieuw huis in mei 2015 in Schoonebeek, nu we weer bijna op orde zijn heb ik
  weer zin gekregen om jou lessen te gaan volgen, heerlijk man, en je bent een kanjer hoor!
  ik geniet van je, m.v.g leo v d Oever

 15. Beste Tooske,

  Fijn om te horen dat je het pianospelen weer wilt oppakken. Ik hoor dit zo vaak van mensen…dat ze ooit wel eens les hebben gehad maar er door omstandigheden toch mee zijn gestopt. Vandaar mijn online cursus waarbij je dus helemaal in je eigen tijd en tempo het pianospelen weer lekker op kunt pakken.

  Ik wens je heel veel speelplezier Tooske en alvast ook en heel gelukkig en muzikaal 2016!

  Hgr. Cor

 16. Hallo Cor,
  Ja je gelooft het niet,maar zelfs met de proeflessen was ik al bli.

  Dus ik ga heel graag verder met de lessen.

  Ik ben de gewoon gestopt met spelen en dat is jammer.

  Wel bedankt ik hoor je weer Tooske

 17. Beste Kiddy,

  Ik zit hier weer te blozen hoor…jeetje, wat fijn dat ik je zo kan inspireren! en ik weet hoe dat voelt want een aantal pianisten hebben mij tot nu toe ook enorm geïnspireerd zoals Louis van Dijk en Clare Fischer om er maar eens 2 te noemen.
  Ik blijf lekker doorgaan hoor (zeker na zo’n enthousiaste reactie van jou)…heb je in dat kader al het nieuwe feestpakket op de site gezien…Aan de Amsterdamse grachten zit er helaas niet in maar wie weet komt dat ook nog wel eens.

  Ok Kiddy, nogmaals dank voor je lieve mail en natuurlijk weer heel veel speelplezier gewenst!

  Hgr. Cor

 18. Hallo Cor,
  Over inspiratie gesproken, nou jij bent voor mij op het ogenblik mijn grote inspirator!!! Ik heb alle lessen gedaan en ben met cursus 2 en de 10 zomerliedjes opnieuw begonnen. Het vele oefenen kan ik volhouden, omdat jij zo enthousiast bent. Jij hebt mijn droom waargemaakt dat ik ooit (ik ben nu 76) nog piano zou kunnen spelen. Op “Aan de Amsterdamse grachten” mijn favoriete lied heb ik onlangs een soort eigen begeleiding gemaakt. Het is nog niet helemaal naar mijn zin, maar het er mee bezig zijn is heel leuk en voelt creatief. Dat ik dat zelfs durf komt door jou inspirerende manier van lesgeven en daarvoor wil ik je heel graag bedanken.
  Daarom hoop ik dat je nog een poosje doorgaat met de lessen.

  Liefs, Kiddy