Mijn naam is Martijn van de Wateringen en ik kom uit Alkmaar. Ik ben 29 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Danielle. We hebben samen een zoontje (Mick) van 1,5 jaar oud. Ik werk als proces operator bij Tata Steel. Sinds mijn 19e ben ik daar werkzaam.

Vijf jaar geleden begon ik met dance- muziek maken op de computer. Ik deed hiervoor hard mijn best, maar kwam erachter dat goede muziek maken zo makkelijk nog niet was. Dit maakte dat ik op zoek ging naar de achtergrond hiervan en kwam uit bij de piano. Melodieën, akkoorden, noten lezen… Niet iets waarvan ik verwacht had dat het mijn interesse zou hebben. 
Ik wilde op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het spelen van piano en probeerde meerdere online-cursussen. Deze waren erg saai, waardoor ik er snel mee stopte.

Omdat ik merkte dat het toch mijn interesse had, ging ik verder met googlen en kwam ik uit op de cursus “Piano spelen met Cor”. Na de gratis proefcursus was ik heel enthousiast en heb ik zonder twijfelen de cursus gekocht. In de cursus wordt duidelijk, gestructureerd en vol enthousiasme uitleg gegeven door Cor. Dit alles wordt gebracht met humor, wat er mede voor zorgt dat het blijft boeien.
1,5 jaar geleden was ik een van de gelukkigen die een masterclass mocht volgen bij Cor Bakker thuis. Dit heeft mijn enthousiasme voor het piano spelen alleen maar vergroot.

Inmiddels heb ik de beginnerscursus en de gevorderdencursus afgerond. Dit heeft als resultaat dat ik genoeg kennis en enthousiasme heb vergaard om hiermee verder te gaan. Wel heb ik ervoor gekozen om aansluitend een aantal pianolessen bij een docent te volgen, voornamelijk voor correcties. Momenteel ben ik bezig met pianostukken van Ludovico Einaudi (Fly, Devinire) en Yann Tiersen (La Valse d’ Amelie). 
Sinds ik deze stukken heb leren spelen, is mijn interesse in het spelen van dance- muziek op de piano afgenomen.

Zonder enige verdere muziekkennis ben ik deze cursus gestart en wordt enthousiast van het feit dat ik nu via bladmuziek een nummer kan spelen. Ik oefen elke dag 1 a 2 uur en merk hierbij nog dagelijks vooruitgang. 
Het punt waar ik nu voornamelijk aan wil gaan werken is dynamiek (regulering in de toonsterkte) in mijn spel.

Kortom: “Piano spelen met Cor” is de ideale, laagdrempelige opstap om zelfstandig piano te kunnen spelen. Ik raad het iedereen aan!

2 reacties

 1. Hoi Martijn, wat leuk dat je een masterclass hebt gewonnen. (ook al is het al een tijdje geleden.) Ik hoop dat dit in de toekomst vaker mogelijk is. Zelf ben ik net 5 weken geleden begonnen met piano spelen en al bij de laatste les van de beginnerscursus en bezig Amelie onder de knie te krijgen. Ik ben ook heel enthousiast en van plan door te gaan met de vervolgcursussen. Veel speel plezier. Groetjes Joyce

 2. Hallo Martijn, wat ontzettend leuk dat jij nu ook als cursist in de kijker bent gezet! We hadden al even op elkaar gereageerd via facebook en nu lees ik dit hele stuk over jou! Superleuk joh!
  2 uur studeren per dag met een baan en een peutertje van 1,5 jaar…..daar heb ik echt respect voor!! Ik zag laatst een filmpje van een vader met een babytje op zijn arm dat prompt in slaap viel toen zijn vader ging spelen….
  Prof Erik Scherder heeftveel lezingen gegeven over hoe belangrijk muziek is voor de brein en ook over het belang van muziek in het onderwijs. Op youtube staan allerlei lezingen van hem..
  Ik herken heel veel in je ervaringen met de online pianolessenlessen van Cor. Dat maakt dat het ook heel leuk is om te doen en ook door te geven! Ik laat vaak een paar filmpjes van de lessen zien als ik vertel over pianospelenmetcor. Dat maakt ook anderen weer enthousiast.
  Ook een leuke foto van jou met Cor! Is die gemaakt tijdens je masterclass?? Wat een geluksvogel ben jij joh. Dat zou ik ook nog wel willen dus wie weet Cor….;-)
  Ik wens je nog heel veel plezier met pianospelen.

  Hartelijke groet van je medecursist