Wat ons uniek maakt

Ok, strikt genomen zijn wij niet een ander en dus uniek. Maar jij wilt leren piano spelen of het weer oppakken. En dus wil je weten waarom je voor ons zou kiezen. En niet voor een ander. Helemaal als die ander goedkoper lijkt te zijn.

Begrijpelijk. Je staat namelijk op het punt een investering te maken. In tijd, energie en geld. Allemaal dingen waar we doorgaans niet oneindig veel van hebben. Goed, wat maakt ons uniek? Heb je een paar minuten?

pianoles pianolessen leren piano spelen online

Cor Bakker

Bij ‘Piano spelen met Cor’ krijg je online pianoles van Cor Bakker. Niet alleen een promotiefilmpje. Of een extra filmpje. Waarin de bekendheid zijn naam verbindt aan het product. Maar waarna de pianolessen zelf uiteindelijk grotendeels blijken te worden gegeven door een onbekende pianist.

Al jouw online pianolessen krijg je van Cor zelf. Een pianist met een enorme staat van dienst. Thuis in alle stijlen. Gewerkt met alle mogelijke nationale en internationale grootheden. 

Afijn, uniek. En dus, mogelijk, jouw pianoleraar. Onbetaalbaar. Maar nu dus haalbaar.

Erik van der Luijt

Erik van der Luijt

Bij ‘Piano spelen met Cor’ kun je 7 dagen in de week vragen stellen aan onze support. En ook die support is uniek. Het is een pianist waar Cor zelf een grote fan van is. En andersom. Dus kunnen ze het uitzonderlijk goed vinden met elkaar.

Cor en Erik ontwikkelen samen het lesmateriaal van ‘Piano spelen met Cor’. Beiden hebben veel ervaring met lesgeven en methodiek, maar ook met componeren en arrangeren. Twee zeer belangrijke vaardigheden voor online pianolessen. Want zo krijg jij op elk niveau de best klinkende pianopartijen. En orkestbanden!

Jouw vragen zijn dus bij Erik in zeer goede handen. Erik is feitelijk jouw tweede pianoleraar van hoog niveau bij ‘Piano spelen met Cor’. Uniek.

En je hoeft nooit lang te wachten op antwoord.

Na jarenlang pianoles op muziekschool en particulier had ik de toetsen alleen nog gebruikt om partituren in te studeren. Nu op les bij Cor Bakker weer wel! Wat is dit ontzettend leuk om te doen! Hele duidelijke en enthousiaste uitleg, heerlijk in je eigen tempo. Ik ben blij! Top!!!
Lily Van Der Sluijs
cursist

Methodiek

Je wilt leren piano spelen of beter leren piano spelen. Je wilt dus niet niet (!) leren piano spelen of niet niet (!) beter leren piano spelen. Hè, wat een vervelende zin. Maar het raakt het meest belangrijke punt.

Online pianoles aanbieders proberen steevast te lokken met kreten als ‘makkelijk’, ‘simpel’ en ‘eenvoudig’. En om die kreten waar te kunnen maken komen ze met ‘super slimme systemen’. 

En om het allemaal nog aantrekkelijker te maken komen ze met ogenschijnlijk ‘lage’ maandprijzen die na een maand of 10 ook stevig aantikken overigens. Goedkoop, maar alleen een goede koop als je er ook echt piano van zou leren spelen. Is dat ook zo?

Akkoord in je linkerhand, melodie in je rechter. En dan voornamelijk akkoord op de eerste tel of afwisselend linker- en rechterhand. Plus hoegenaamd geen kruizen of mollen dus lekker alleen maar witte toetsen. Alles om het zo makkelijk mogelijk te maken.

Tuurlijk, als je nog niet of nauwelijks kunt piano spelen lijkt dat al heel wat. En zou je het maar wat graag kunnen. Wat je niet doorhebt is dat je dan jouw kostbare tijd, energie en geld investeert in een doodlopende weg.

 

Simpel

Cameraatje boven de handen – zodat je ongemerkt vooral leert ‘naspelen’. Het wordt een spelletje ‘Memory’. In plaats van ‘van noten spelen’. Het ziet er makkelijk uit op die manier. Maar het werkt alleen bij super simpele stukjes. 

Wordt de muziek iets complexer – en dus veel beter klinkend – dan heb je helemaal niks aan een camera boven de handen. Dan zie je door de bomen het bos niet meer. Dan moet je namelijk gewoon goed noten kunnen lezen. Want alleen (!) als je goed noten kunt lezen, weet je altijd precies wat je moet doen, wanneer en hoe. Ook zonder instructiefilmpjes. Dan kun je dus gewoon heerlijk voor al jouw favoriete bladmuziek gaan ‘shoppen’.

Alles klinkt bovendien hetzelfde met die ‘simpele’ methodes. Altijd met diezelfde paar akkoorden links en rechts alleen de melodie. En in die toonsoorten zonder kruizen of mollen. Want kruizen en mollen zorgen op de piano nou juist voor extra rijke klanken en sferen. 

 

De hoogste prijs

Die simpele methodes zijn overigens dan ook vooral bedoeld voor simpele liedjes. En helemaal niet voor echte pianomuziek.

Want de allergrootste uitdaging in het echt (!) piano spelen is het met twee handen tegelijk maar onafhankelijk spelen en van twee balken tegelijk lezen. 

En omdat dat de grootste uitdaging is gaan aanbieders van ‘makkelijke methodes’ simpelweg dat obstakel zoveel mogelijk uit de weg. Makkelijk en goedkoop. Maar jij betaalt er uiteindelijk de hoogste prijs voor.

 

GROOT VERSCHIL

Want de mooiste muziek voor piano – en waarschijnlijk ook die van jouw favoriete liedjes – zal meestal 1 of meerdere mollen of kruizen bevatten. Uitgeschreven linkerhand partijen. Complexere ritmiek. 

En als je die dingen niet geleerd hebt – zoals je wel doet in onze cursussen – loop je daarop vast.

Als jij zo’n simpele methode aantrekkelijk vindt dan staat dat je natuurlijk vrij. Hier proberen we alleen maar je duidelijk te maken wat het verschil is van dat soort aanbieders met onze lessen. En dat verschil is uiteindelijk voor jouw mogelijkheden om je favoriete liedjes te kunnen spelen, op een manier die ook echt klinkt zoals jij ze kent, GROOT!

pianoles pianolessen leren piano spelen online

Echt

Bij ‘Piano spelen met Cor’ leer je echt (!) piano spelen. Met noten voor links en rechts. Kruizen en mollen. Maar natuurlijk ook met akkoorden en akkoordsymbolen. Zodat jij op geen enkele manier beperkt zult zijn. En je al jouw favoriete liedjes kan leren spelen. Uit welke stijl ze ook komen.

En dat leren is niet per se moeilijker dan die ‘simpele’ methodes. Moeilijk is namelijk gewoon wat je nog niet of nauwelijks kent of kunt. Waar je hersenen nog geen ‘paden’ voor hebben aangelegd dus.

Als de lessen goed zijn opgebouwd in te behappen stapjes dan gaat het je lukken. En je raadt het al, de lessen in ‘Piano spelen met Cor’ zijn zo opgebouwd.

Die echte pianolessen online, zonder beperkingen en tot op hoog niveau, dat is uniek en vind je alleen bij ‘Piano spelen met Cor’. 


Doel

Ons doel is namelijk niet de goedkoopste te zijn om zoveel mogelijk klanten aan te trekken. Ons doel is de beste online pianolessen te bieden. Met de beste online ondersteuning.


Tot slot

Jij profiteert bij ‘Piano spelen met Cor’ van Cor en Erik’s samen meer dan 70 jaar professionele piano-ervaring op het hoogste niveau. In jouw lessen en de ondersteuning.

Belangrijker nog: je zult echt (beter) leren piano spelen. Zonder beperkingen. En dat is één van de leukste en meest verrijkende dingen die er zijn. Goed voor brein. Goed voor je ziel.

Het zijn allemaal maar woorden om iets te omschrijven wat je natuurlijk het beste gewoon zelf kan ervaren. Dus, neem eens een kijkje bij onze cursussen & pakketten of volg een gratis proefles.

Ik wilde al langer piano leren spelen en Cor heeft dat mogelijk gemaakt. Ik ben rupsje nooitgenoeg wat leren betreft dus heb alles aangeschaft wat Cor heeft aangeboden. Nog steeds geen spijt van.
pianoles pianolessen leren piano spelen online
Joyce Kuijpers
cursist
In het verleden steeds les gehad vanuit een boekje, begeleidt door verschillende leraren. Hierdoor voelde ik me 'muzibeet'. Voor mij is het belangrijk dat ik 'snap' wat ik speel. Door 'Spelen met akkoorden' en de Gevorderdencursussen van Cor en Erik heb ik dat inzicht verkregen. Ik pak nieuwe liedjes en technieken steeds sneller op. Ik maak allerlei uitstapjes op basis van eigen interesses. Nu bijvoorbeeld kerstliedjes met blues invloeden of psalmbewerkingen met akkoorden...
pianoles pianolessen leren piano spelen online
Gerard Deijk
cursist