Wat ons uniek maakt

Ok, strikt genomen zijn wij niet een ander en dus uniek. Maar jij wilt leren piano spelen of het weer oppakken. En dus wil je weten waarom je voor ons zou kiezen. En niet voor een ander.

Begrijpelijk. Je staat namelijk op het punt een investering te maken. In tijd, energie en geld. Allemaal dingen waar we doorgaans niet oneindig veel van hebben. Goed, wat maakt ons uniek? Heb je een paar minuten?

pianoles pianolessen leren piano spelen online

Cor Bakker

Bij ‘Piano spelen met Cor’ krijg je online pianoles van Cor Bakker. Niet alleen een promotiefilmpje. Of een extra filmpje. Waarin de bekendheid zijn naam verbindt aan het product. Maar waarna de pianolessen zelf uiteindelijk grotendeels blijken te worden gegeven door een onbekende pianist.

Al jouw online pianolessen krijg je van Cor zelf. Een pianist met een enorme staat van dienst. Thuis in alle stijlen. Gewerkt met alle mogelijke nationale en internationale grootheden. 

Van Paul de Leeuw en Karin Bloemen tot Lionel Richie en Al Jarreau. Bekend van radio en tv. Theaters en concertzalen. Met een achtergrond als docent aan het conservatorium. Jarenlang vaste pianist van ‘Het Metropool Orkest’. 25 jaar op de bühne met vriend en inspirator Louis van Dijk. En natuurlijk presentator van eigen tv-shows. Ridder in de orde van Oranje Nassau. 

Etcetera wordt wellicht teveel gebruikt, maar is om Cor te beschrijven gewoonweg noodzakelijk.

Afijn, uniek. En dus, mogelijk, jouw pianoleraar.

Erik van der Luijt

Erik van der Luijt

Bij ‘Piano spelen met Cor’ kun je 7 dagen in de week vragen stellen aan onze support. En ook die support is uniek. Het is een pianist waar Cor zelf een grote fan van is. En andersom. Dus kunnen ze het uitzonderlijk goed vinden met elkaar.

Erik van der Luijt studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Werkte met o.a. Joke de Kruijf, Heddy Lester, Marjol Flore en Lenny Kuhr. Maar ook met vrijwel alle jazz-grootheden in Nederland zoals Rita Reys, Greetje Kauffeld, Piet Noordijk en Ferdinand Povel. Orkesten als ‘The Ramblers’, ‘Het Metropool Orkest’ en groepen als ‘The Deep River Quartet’. Hij doet en deed nog heel veel meer, maar anders worden die lijstjes zo lang. Laten we het erop houden dat Erik ook aardig kan pingelen 🙂

Cor en Erik ontwikkelen samen het lesmateriaal van ‘Piano spelen met Cor’. Beiden hebben veel ervaring met lesgeven en methodiek, maar ook met componeren en arrangeren. Twee zeer belangrijke vaardigheden voor online pianolessen. Want zo krijg jij op elk niveau de best klinkende pianopartijen. En orkestbanden!!!!

In ieder geval; jouw vragen zijn bij Erik in zeer goede handen. Erik is feitelijk jouw tweede pianoleraar van hoog niveau bij ‘Piano spelen met Cor’. Uniek.

En je hoeft nooit lang te wachten op antwoord.

pianoles pianolessen leren piano spelen online

Methodiek

Je wilt leren piano spelen of beter leren piano spelen. Je wilt dus niet niet (!) leren piano spelen of niet niet (!) beter leren piano spelen. Hè, wat een vervelende zin. Maar het raakt het meest belangrijke punt.

Online pianoles aanbieders proberen steevast te lokken met kreten als ‘makkelijk’, ‘simpel’ en ‘eenvoudig’. En om die kreten waar te kunnen maken komen ze met ‘super slimme systemen’.

Akkoord in je linkerhand, melodie in je rechter. Hoegenaamd geen kruizen of mollen dus lekker alleen maar witte toetsen. Klaar!

Tuurlijk, als je nog niet of nauwelijks kunt piano spelen lijkt dat al heel wat. En zou je het maar wat graag kunnen. Wat je niet doorhebt is dat je dan jouw kostbare tijd, energie en geld gaat investeren in een doodlopende weg.

Simpel

Cameraatje boven de handen – zodat je ongemerkt vooral leert ‘naspelen’. In plaats van ‘van noten spelen’. Het ziet er makkelijk uit op die manier. Maar het werkt alleen bij super simpele stukjes. 

Wordt de muziek iets complexer – en dus veel beter klinkend – dan heb je helemaal niks aan een camera boven de handen. Dan moet je namelijk gewoon goed noten kunnen lezen. Want alleen (!) als je goed noten kunt lezen, weet je altijd precies wat je moet doen, wanneer en hoe. Ook zonder instructiefilmpjes. Dan kun je dus gewoon heerlijk voor al jouw favoriete bladmuziek gaan ‘shoppen’.

Alles klinkt bovendien hetzelfde met die ‘simpele’ methodes. Altijd met diezelfde paar akkoorden links en rechts alleen de melodie. En in die kruis- en mol-loze toonsoorten. Want kruizen en mollen zorgen op de piano nou juist voor extra rijke klanken en sferen.  

Die simpele methodes zijn overigens dan ook vooral bedoeld voor simpele liedjes. En helemaal niet voor echte pianomuziek. Muziek die echt goed klinkt op een piano dus. Want daarin heb je te maken met uitgeschreven noten voor de linker- en rechterhand. Kruizen en mollen. En op een wat hoger niveau ook voor meerdere noten tegelijk in de rechterhand en complexe ritmiek.

En dat is een sprong die je dan – na het eerst volgen van zo’n ‘simpele’ methode – niet of nauwelijks meer kunt maken.

Kijk, als jij zo’n simpele methode om wat voor reden dan ook – kan ook prijs zijn bijvoorbeeld – aantrekkelijk vindt dan staat dat je natuurlijk vrij. Hier proberen we alleen maar je duidelijk te maken wat het verschil is van dat soort aanbieders met onze lessen.

pianoles pianolessen leren piano spelen online

Echt

Bij ‘Piano spelen met Cor’ leer je echt (!) piano spelen. Met noten voor links en rechts. Kruizen en mollen. Maar natuurlijk ook met akkoorden en akkoordsymbolen. Zodat jij op geen enkele manier beperkt zult zijn. En je al jouw favoriete liedjes kan leren spelen. Uit welke stijl ze ook komen.

En dat leren is niet per se moeilijker dan die ‘simpele’ methodes. Moeilijk is namelijk gewoon wat je nog niet of nauwelijks kent of kunt. Waar je hersenen nog geen ‘paden’ voor hebben aangelegd dus.

Als de lessen goed zijn opgebouwd in te behappen stapjes dan gaat het je lukken. En je raadt het al, de lessen in ‘Piano spelen met Cor’ zijn zo opgebouwd.

Die echte pianolessen online, zonder beperkingen en tot op hoog niveau, dat is uniek en vind je alleen bij ‘Piano spelen met Cor’.

Even iets over het verschil met privéles of muziekschool

Een cursus kopen bij ons is natuurlijk even een uitgave, maar tegelijk gelijk aan de prijs van slechts iets van 3 privé- of 6 muziekschoollessen van een uur.

De inhoud van elk van onze cursussen staat echter gelijk aan wat je in 1 jaar leert via privéles of muziekschool. Hoe kan dat?

Het grote verschil van online lessen is dat bij privéles en les op een muziekschool je leraar je eerst het stuk voorspeelt en uitlegt en je dan de opdracht geeft het de komende week in te studeren. In z’n geheel of een deel ervan.

De volgende les laat je horen wat je hebt gestudeerd en krijg je tips om het te verbeteren. Zodat je weer een week ermee aan de slag kan. De les daarop laat je weer horen wat je nu kunt. En mogelijk krijg je dan nog wat tips en nog een een week oefenen om het vrijwel foutloos te krijgen.

Een lesjaar beslaat daardoor meestal maximaal zo’n 12 volle (5 tot 7 regels) bladzijden bladmuziek. In het eerste jaar veel minder omdat je dan eerst nog moet leren noten lezen.

Maar nu even iets om goed te beseffen!

Bij online lessen hoef je echter geen week te wachten op de volgende les. Als je wilt kun je in principe in een uur of 5 á 6 door alle videolessen heengaan.

Ga je dus lekker snel en makkelijk door een cursus van ‘Piano spelen met Cor’ dan is dat deels wellicht talent en veel oefenen. 

Deels wellicht omdat Cor en Erik zoveel aandacht in de opzet van de lessen hebben gestopt. 

Maar hoogstwaarschijnlijk ook deels omdat je het geleerde nog (lang) niet tot op het vrijwel foutloos niveau beheerst.

En dat is dus eigenlijk wel de bedoeling van pianoles. Pas door naar het volgende als je iets vrijwel foutloos beheerst.

Dus denk je ik ga er wel erg snel doorheen, vergelijk jouw spel dan even met Cor wanneer die het stuk voorspeelt. Kun jij het ook echt vrijwel foutloos zonder stoppen tussendoor in hetzelfde tempo? Begrijp je alle theorie echt goed?

Neem de tijd om alles echt goed te beheersen voor je verder gaat met nieuwe lessen. Hoe verleidelijk dat ook is. Alleen op die manier boek je ook echt blijvende (!) vooruitgang.

Tot slot

Jij profiteert bij ‘Piano spelen met Cor’ van Cor en Erik’s samen meer dan 70 jaar professionele piano-ervaring op het hoogste niveau. In jouw lessen en de ondersteuning.

Belangrijker nog: je zult echt (beter) leren piano spelen. Zonder beperkingen. En dat is één van de leukste en meest levensverrijkende dingen die er zijn. Goed voor lijf en brein!

Het zijn allemaal maar woorden om iets te omschrijven wat je natuurlijk het beste gewoon zelf kan ervaren. Dus, neem eens een kijkje bij onze cursussen & pakketten of volg een gratis proefles.

Ik wilde al langer piano leren spelen en Cor heeft dat mogelijk gemaakt. Ik ben rupsje nooitgenoeg wat leren betreft dus heb alles aangeschaft wat Cor heeft aangeboden. Nog steeds geen spijt van.
pianoles pianolessen leren piano spelen online
Joyce Kuijpers
cursist
In het verleden steeds les gehad vanuit een boekje, begeleidt door verschillende leraren. Hierdoor voelde ik me 'muzibeet'. Voor mij is het belangrijk dat ik 'snap' wat ik speel. Door 'Spelen met akkoorden' en de Gevorderdencursussen van Cor en Erik heb ik dat inzicht verkregen. Ik pak nieuwe liedjes en technieken steeds sneller op. Ik maak allerlei uitstapjes op basis van eigen interesses. Nu bijvoorbeeld kerstliedjes met blues invloeden of psalmbewerkingen met akkoorden...
pianoles pianolessen leren piano spelen online
Gerard Deijk
cursist