Veelgestelde vragen

& CONTACT

Je volgt de lessen door op deze website in te loggen en Cor’s instructievideo’s te bekijken. Waar, wanneer en hoe vaak je wilt. 

Inloggegevens ontvang je via email na aanmelding (proefles) of bestelling.

Rechts-bovenaan elke pagina (behalve de startpagina zelf) op onze website staat de knop ‘START’. Klik daarop om naar jouw startpagina te gaan. Na inloggen vind je op die pagina al jouw pianolessen.

Bladmuziek kun je printen, video’s & orkestbanden kun je afspelen.

Eventuele vragen over de lessen kun je stellen via het mailadres op deze pagina. Je krijgt dan snel antwoord van degene die samen met Cor al het lesmateriaal ontwikkelt.

Je krijgt les van Cor Bakker, voor wie hem kent – hij is misschien wel de bekendste pianist van Nederland – met een enorme staat van dienst. Op zich al meer dan voldoende om onze pianolessen te onderscheiden van de rest maar er is nog veel meer dat onze lessen uniek maakt zoals je bij de volgende vraag ‘Wat maakt jullie uniek?’ kunt lezen. 

Wellicht ken je Cor van tv; als huispianist van Podium Klassiek (zondagen 18.15 uur NPO2 – zie de videospeellijst hieronder) bijvoorbeeld. Maar wellicht ken je hem nog niet; Cor is een zeer bekende pianist – behalve voor jou dan, dus dat moet je dan maar even van ons aannemen 🙂  – met een uniek hoog opleidingsniveau en een uniek grote en brede praktijkervaring. In vrijwel alle muziekstijlen.

Cor is cum laude afgestudeerd als docerend & uitvoerend musicus en jarenlang zelf docent aan het conservatorium. Daarnaast heeft Cor jarenlang privélessen gegeven tot hij het daarvoor te druk kreeg.

Cor is ook een ervaren presentator. Dankzij decennia aan ervaring in het presenteren van eigen radio- en tv-programma’s op zowel nationale en regionale radio- en tv. Waaronder grote prime time tv-shows als ‘Cor & Co’ met zijn eigen orkest en nationale en internationale beroemdheden (zie onderste video). Die ervaring is wel zo prettig als je videolessen presenteert.

Gelukkig is Cor ook nog winnaar van diverse prestigieuze prijzen en onderscheidingen want dan hoor je het ook eens van een ander 🙂 En Cor is Ridder in de Orde van Oranje Nassau omdat hij volgens het Kapittel “als een inspirerend voorbeeld geldt voor jonge pianisten en muzikanten”. 

Afijn, een hele lijst. Maar je staat dan ook op het punt allerlei dingen van een leraar voor waar aan te gaan nemen. Tenminste, lessen zijn het meest effectief wanneer je je vol vertrouwen overgeeft aan docent en methode. Dan is het toch wel fijn te weten dat jouw leraar weet waarover die het heeft. Bewezen. En dat je betaalbaar in je eigen huis, tijd en tempo van zo iemand les kunt krijgen is bijzonder.

Voor meer over Cor, optredens, albums e.d. kijk op www.corbakker.nl

1. Je krijgt les van Cor Bakker, wellicht wel de bekendste pianist van Nederland. Maar voor wie hem niet kent; kijk even hierboven bij ‘Cor Bakker?’. Lessen zijn het meest effectief wanneer je je vol vertrouwen overgeeft aan docent en methode. Dan is het toch wel fijn te weten dat jouw leraar weet waarover die het heeft. Bewezen.

2. Onze cursussen zijn gemaakt met 1 doel voor ogen en dat is dat ze je – op de leukste maar vooral ook meest effectieve manier – leren echt piano te spelen. En met echt bedoelen we met 2 handen van noten terwijl je volledig begrijpt waar je mee bezig bent. Zodat je uiteindelijk ook zelfstandig nieuwe muziek kunt aanleren. Echte pianolessen dus zoals je in privéles of op de muziekschool piano leert spelen. Lijkt voor de hand liggend, maar is uniek. Vrijwel alle online pianolessen leren je een soort keyboard manier van spelen. Dat klinkt nooit als echte pianomuziek en echte piano bladmuziek kun je dan niet eens spelen. Hier lees je alles over de impact van niet echte pianolessen. In het kort: wil je piano leren spelen? Neem dan echte pianolessen.

3. Bij ons leer je dus echt piano spelen. En alleen dan kun je ook ‘shoppen’ voor echte piano bladmuziek van jouw favoriete liedjes (op jouw niveau) en die ook nog eens volledig zelfstandig instuderen. Vrijheid. Power! Je bent dan namelijk niet meer afhankelijk van welke liedjes wij aanbieden.

4. Je kunt vrijwel elk lied in onze lessen samen spelen met Cor. En vaak ook met een orkestband. We hebben zelfs orkestbanden met Cor’s eigen trio en strijkers van het Metropole Orkest voor je in de Droompakketten.

5. Je kunt elke dag van de week vragen stellen aan onze support. Je krijgt doorgaans – zeker tijdens kantooruren – binnen minuten al antwoord. Waar veel anderen een forum bieden voor je vragen – waar je ‘geholpen’ wordt door mede-cursisten waardoor je maar moet gokken of je wel een echt goed antwoord krijgt en wanneer – krijg je bij ons supersnel antwoord van een professionele pianist waar Cor zelf al jaren fan van is. Inmiddels heeft Cor hem weten te strikken en is hij – Erik van der Luijt – een onmisbare schakel in ons team. En degene met wie Cor al het lesmateriaal ontwikkelt. Hij is er voor jou; mocht je vragen hebben.

Voor de Beginnerscursussen is zelfs een eenvoudig keyboard met minimaal 49 toetsen (wit en zwart in totaal) voldoende. Een sustainpedaal erbij is wel fijn. Een ‘aanslag gevoelig’ keyboard met minimaal 61 toetsen is al fijner. Een ‘gewogen’ toetsenbord in een digitale of akoestische piano of vleugel is natuurlijk ideaal.  Voor alles over je keuze voor een instrument klik hier

Welke metronoom heb je nodig c.q. is het beste?

Nodig heb je het niet per se. Maar het is een fijn hulpmiddel.

Welke is vooral een kwestie van smaak.

  • Ouderwetse ‘slinger’ metronooms hebben geen stroom nodig.
  • Digitale metronooms gaan op batterijen maar zijn makkelijker in te stellen.
  • Een app op een smartphone of tablet is goedkoop of zelfs gratis (maar dan meestal met reclame) maar ook iets meer gedoe.
  • Vrijwel alle keyboards en digitale piano’s hebben een ingebouwde metronoom.

Bekijk het niveau van onze cursussen (klik op ‘Lesaanbod’ in het menu bovenaan de website) om te bepalen welke cursus of cursussen bij je niveau zouden kunnen passen.

Kun je nog helemaal geen noten lezen dan is de Beginnerscursus 1 voor jou. Kun je al noten lezen, ook al is het van 1 balk, dan kun je de Beginnerscursus 1 sowieso overslaan.

Elk pepertje () op de pagina met ons ‘Lesaanbod’ staat voor het niveau van iemand die ongeveer 1 á 2 jaar (gemiddeld dus ±1,5 jaar) reguliere lessen (privé / muziekschool) heeft gehad. Er zijn natuurlijk grote verschillen in aanleg, motivatie en bijvoorbeeld tijd om te oefenen; vandaar de ruime marge. Ter voorbeeld: bij de Gevorderdencursus 1 staan twee pepertjes () wat betekent dat de cursus begint (!) op het niveau van iemand die ongeveer 2 á 4 jaar (gemiddeld 3 jaar dus) regulier les heeft gehad.

Bij twijfel tussen 2 cursussen:  kies de moeilijkste optie. ‘Te moeilijk’ kom je sneller achter dan ’te makkelijk’ en binnen 14 dagen kun je eenmalig kosteloos ruilen.

Je bent nooit te oud om te leren maar vooral nooit te oud om te genieten. Elk mens is uniek en zo ook elk leerproces. Maar genieten van piano leren spelen kan op elke leeftijd.

Hoewel onze lessen niet speciaal gemaakt zijn voor jonge kinderen zijn ze in principe geschikt vanaf 8 jaar onder toezicht en vanaf een jaar of 12 zelfstandig. 

Als je het heel graag wil leren en bereid en in staat bent regelmatig te oefenen gaat het je lukken met de lessen van Cor. Ongeacht je leeftijd.

Bij ons krijg je onbeperkt toegang.

Wat anderen wellicht ‘levenslang’ noemen. Maar omdat die term klinkt als een straf en misleidend is gebruiken we die niet. ‘Levenslang toegang’ betekent namelijk niet ’toegang zolang jij leeft’ (geen bedrijf kan garanderen dan nog te bestaan c.q. te kunnen leveren) maar ’toegang zolang het bedrijf ‘leeft’.

Voor de gemiddelde cursist is 2 jaar per cursus of pakket overigens meer dan voldoende en geeft al genoeg ruimte voor eventualiteiten (als je onverhoopt een tijdje niet kunt oefenen). Omdat de gemiddelde cursist 1 á 1,5 jaar doet over een cursus.

Kortom: je hoeft niet te haasten. Je kunt periodes hebben waarin je niet of nauwelijks kunt oefenen en het dan weer oppakken. Daar is ‘onbeperkt toegang’ voor bedoeld. Een rustig gevoel.

Ga uit van sowieso een paar jaar (3 tot 5 bijvoorbeeld) de tijd, dan is meer mooi meegenomen. Eenmaal de lessen en/of liedjes onder de knie ben je na een tijdje echt wel weer toe aan iets nieuws. Dat is menselijk.

Maar.. piano leren spelen is net is net als een taal leren of sporten. Als je niet met enige regelmaat oefent (bij voorkeur minstens 10 minuten per dag of bijvoorbeeld 3 keer in de week 20 minuten) dan maak je hoegenaamd geen vooruitgang.

Er zijn tot op heden geen magische kabouters bekend die het oefenen overbodig kunnen maken. Bovendien: het oefenen en vooruitgang maken zelf is magisch en wil je niet missen!

Leuk idee! Omdat het account altijd op naam en mailadres van de persoon in kwestie moet komen en deze daar direct (!) via mail van op de hoogte wordt gesteld (i.v.m. factuur en inlog gegevens) is het even opletten om niet de verrassing te breken.

Zelf een cadeaukaart maken is wellicht het beste. Hoe dan ook, als je het een verrassing wilt houden: eerst vertellen, dan pas bestellen!

Je kunt binnen 14 dagen ruilen of je geld terugkrijgen. Hiervoor hoef je ons alleen maar te mailen.

Een reden hoef je niet op te geven, maar mag natuurlijk wel. Kunnen we wellicht weer iets van leren.

Ruilen kan alleen voor andere cursussen of pakketten met dezelfde prijs; anders krijg je gewoon je geld terug (waarvan je dan alsnog een cursus of pakket met een andere prijs kunt bestellen natuurlijk).

Er zit natuurlijk bladmuziek bij onze online pianolessen. In de vorm van PDF-files.

De bladmuziek bij onze lessen kun je downloaden, bekijken en/of printen. Voor dat laatste is een printer – of iemand die het voor je kan printen, of ergens waar je kunt printen, een bibliotheek of copyshop bijv. – dus een vereiste.

In de cursussen vind je een knop voor alle bladmuziek in de allereerste les. In de pakketten bij elk liedje apart.

We verkopen/verstrekken geen losse bladmuziek (ook niet gebundeld overigens) buiten de cursussen en pakketten. 

Geen geluid of te zacht? Check de volumeregelaar van uw apparaat en check rechtsonder in de video (soms moet je deze even pauzeren om het te zien) het icoontje van de luidspreker. Klik op het icoontje (hoe het er ook uit ziet) om het volume aan te passen.

Zwart beeld? Eventueel met een melding erin? De pagina verversen (opnieuw laden) verhelpt dit meestal direct. Heel soms lukt het pas na 2 of meer keren of na een paar minuten.

Stopt de video regelmatig, hapert die of lopen beeld en geluid niet gelijk? Klik rechtsonder in de video op het wieltje icoon (verschijnt soms pas als je met je muis of vinger over de video beweegt of deze aantikt) en kies een lager getal – een lagere kwaliteit die makkelijker en sneller laadt.

Pas indien gewenst – bijvoorbeeld om iets beter te bekijken of om langzamer samen te spelen met Cor – de afspeelsnelheid van een video aan door rechtsonder in de video (verschijnt soms pas na ‘hoveren’ of pauzeren’) op het ‘wieltje’ icoon (instellingen icoon) te klikken en vervolgens op ‘SPEED’. De toonhoogte blijft gelijk en dus kloppen met jouw piano en de bladmuziek.

Dit zijn online lessen, video’s en orkestbanden kun je niet downloaden. Bladmuziek wel.

Om met de orkestbanden mee te spelen wordt meestal een laptop, smartphone of tablet gebruikt. Anderen hebben een piano, digitale piano of keyboard in de buurt van hun computer.

Veel mensen gebruiken echter ofwel bluetooth luidsprekers ofwel een snoertje vanuit de koptelefoon uitgang naar een versterker met luidsprekers.

Weer anderen doen een koptelefoon losjes of half op. Zo hoor je de orkestband via de koptelefoon en toch ook je piano.

Sommige keyboards en elektrische piano’s hebben een AUX aansluiting (ingang) waar mensen via een kabeltje hun smartphone, tablet, laptop of computer op aansluiten.

Er zijn mensen die een klein mengpaneel gebruiken waarop zowel de elektrische piano of keyboard en een smartphone, tablet, laptop of computer kunnen worden aangesloten. En sluiten dan hun koptelefoon of speaker op dat mengpaneel aan.

Andere koptelefoon of speaker constructie is via een ’splitter stekker’ – een stereo kabeltje uit beide apparaten (piano + computer) die samen komen in zo’n soort stekker (verkrijgbaar via bol.com of zo) waar vervolgens ook de koptelefoon of speaker op aangesloten wordt (2x stereo in naar 1x stereo uit of, makkelijker te vinden, 2x mono in naar 1x stereo uit). Vervelende daarvan is dat er grote en kleine hoofdtelefoon stekkers zijn (waar dan ook weer verloopstekkers voor bestaan) dus je moet weten wat je doet.

Voor een storing in de videospeler kijk hierboven bij ‘Vraag over videospeler?’.

Als iets het niet goed doet op een website is super irritant natuurlijk. Gelukkig is het negen van de tien keer niet iets met onze website maar iets op jouw apparaat of in je browser en dat is doorgaans makkelijk en snel zelf op te lossen. Meestal is het gewoon een klein probleempje met het laden van de pagina of bijvoorbeeld een video op de pagina.

Volgorde van meestvoorkomende oorzaken en oplossingen;

  1. pagina of video (opnieuw laden / verversen)
  2. browser (opnieuw opstarten of andere proberen)
  3. updates (uitvoeren)
  4. apparaat (opnieuw opstarten)
  5. modem (opnieuw opstarten)
 
De pagina verversen (opnieuw laden) of je browser herstarten lost meer dan 90% van eventuele problemen op.
logo
Andere vraag?

Mail naar support@pianospelenmetcor.nl

Vermeld je gebruikersnaam (als je die hebt).

Vraag over een les?

Vermeld cursus, module & les.