Vragen?

Vind hieronder antwoord op de meest gestelde vragen of...

mail onze support.

support@pianospelenmetcor.nl

Aan welke eisen moet mijn instrument voldoen? Is een keyboard genoeg? Welke (digitale) piano raden jullie aan?

Antwoorden op dit soort vragen vind je in dit artikel. Maar een simpel keyboard (minimaal 49 toetsen – zwart en wit in totaal – en bij voorkeur met een sustain pedaal) is genoeg voor de Beginnerscursussen.

Onze jongste cursist is 8, de oudste maar liefst 96!

Vanaf een jaar of 8 kunnen kinderen (op z’n minst grotendeels) zelfstandig aan de slag met onze cursussen.

Eén van onze jonge cursisten, Quint, is inmiddels een paar jaar later toegelaten op de Havo/Vwo voor muziek in Rotterdam. Zijn we trots op!

Veel van onze cursisten zijn 65+, sommigen zelfs 80+. Een deel daarvan had vroeger al eens les gehad, maar velen nog helemaal niet.

Een online cursus volgen is niet moeilijker dan deze pagina vinden op onze website. Het is gewoon een kwestie van filmpjes kijken, teksten lezen en op knoppen klikken.

Bovendien kun je indien nodig 7 dagen in de week van onze support gebruik maken.

Hoe kan ik de pianolessen volgen? Bovenaan elke pagina op onze website zie je altijd de knop START JE LESSEN. 

Klik erop om naar jouw START-pagina te gaan. 

Daar kun je inloggen (of uitloggen als je op een ander apparaat de lessen wilt volgen). 

Als je ingelogd bent vind je er al je lessen. Ook kun je zien hoe ver je bent gevorderd.

Lukt inloggen niet?

Gebruikersnaam en wachtwoord zonder spelfouten ingevoerd? Sta je niet nog op een ander apparaat ingelogd? Klik dan hier om de support te mailen en vermeld je gebruikersnaam en dat je niet kunt inloggen!

Wachtwoord vergeten? Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Krijg je geen mail voor een nieuw wachtwoord? Klik dan hier om de support te mailen, vermeld je gebruikersnaam (!!!) en vraag om een nieuw wachtwoord.

Heb je al een account bij ons? Bestel dan voortaan op het mailadres waarop je bij ons geregistreerd staat. Nieuwe aankopen worden dan automatisch aan je bestaande account toegevoegd. Zo hou je alles netjes bij elkaar. 

Nieuw mailadres? Geef het door aan onze support (zie knop hierboven en onderaan). Zo worden onze mails voortaan naar je nieuwe adres gestuurd maar heb je toch maar 1 account onder je oude mailadres.

Hoe kan ik betalen? In onze beveiligde webshop kun je betalen met iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact/Mr.Cash en door middel van overschrijving.

KAN IK OOK HET GELD OVERMAKEN?

Ja, maar je moet wel gewoon via deze website bestellen en dan bij betalingswijze kiezen voor overmaking. Bij deze wijze van betalen kan het enkele dagen duren voor uw aanschaf verwerkt is.

Er zijn zoveel verschillende apparaten, besturingssystemen en browsers dat het lastig voor ons kan zijn je met technische problemen te helpen. Gelukkig komt dit zelden voor en meestal is…

  • het verversen van de pagina;
  • of het afsluiten en opnieuw starten van de browser;
  • of het herstarten van de computer, tablet of smartphone;
 
voldoende.


Als video’s langzaam laden of ‘stotteren’ kun je rechtsonder in een video op het ‘wieltje’ icoon klikken en een lager getal (lagere kwaliteit) kiezen.

Verder kun je de situatie testen in een andere browser. Er zijn veel soorten browsers, met elk hun eigen voor- en nadelen. Zoals Safari, Chrome, Firefox, Opera, Edge. Onderzoek zelf of het wisselen van browser een oplossing betekent.

En natuurlijk altijd even kijken of je internetverbinding goed werkt – bijv. door een andere site te openen.

Nog steeds vragen?

Klik hier om te mailen naar onze support afdeling.

Downloaden is niet mogelijk bij de orkestbanden (evenals de video’s) omdat dit online lessen betreft & i.v.m. illegale verspreiding en copyright. Bladmuziek is wel te downloaden en printen uit praktische overwegingen.

Om met de orkestbanden mee te spelen wordt meestal een laptop, smartphone of tablet gebruikt. Anderen hebben een piano, digitale piano of keyboard in de buurt van hun computer.

Veel mensen gebruiken echter ofwel bluetooth luidsprekers ofwel een snoertje vanuit de koptelefoon uitgang naar een versterker met luidsprekers.

Weer anderen doen een koptelefoon losjes of half op. Sommige keyboards en elektrische piano’s hebben een AUX aansluiting waar mensen via een kabeltje hun smartphone, tablet, laptop of computer op aansluiten.

Er zijn mensen die een klein mengpaneel gebruiken waarop zowel de elektrische piano of keyboard en een smartphone, tablet, laptop of computer kunnen worden aangesloten. En sluiten dan hun koptelefoon of speaker op dat mengpaneel aan.

Weer anderen gebruiken die hele orkestbanden niet. Het zijn extra’s, niet strikt noodzakelijk.