Vraag & Antwoord

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. En zie je hoe je onze support kunt mailen als je een andere vraag hebt. Klik op een vraag voor het antwoord. Magie!

Rechts-bovenaan elke pagina (behalve de startpagina zelf) op onze website staat de ronde knop START. Klik daarop om naar je startpagina te gaan. Na inloggen vind je op die pagina je pianolessen.

Voor de Beginnerscursussen is zelfs een eenvoudig keyboard met minimaal 49 toetsen (wit en zwart in totaal) voldoende. Een sustainpedaal erbij is wel fijn. Een ‘aanslag gevoelig’ keyboard met minimaal 61 toetsen is al fijner. Een ‘gewogen’ toetsenbord in een digitale of akoestische piano of vleugel is natuurlijk ideaal.  Voor alles over je keuze voor een instrument klik hier

Welke metronoom heb je nodig c.q. is het beste?

Nodig heb je het niet per se. Maar het is een fijn hulpmiddel.

Welke is vooral een kwestie van smaak.

  • Ouderwetse ‘slinger’ metronooms hebben geen stroom nodig.
  • Digitale metronooms gaan op batterijen maar zijn makkelijker in te stellen.
  • Een app op een smartphone of tablet is goedkoop of zelfs gratis (maar dan meestal met reclame) maar ook iets meer gedoe.
  • Vrijwel alle keyboards en digitale piano’s hebben een ingebouwde metronoom.

Kies de moeilijkste optie. ‘Te moeilijk’ kom je sneller achter dan ’te makkelijk’ en binnen 14 dagen kun je kosteloos ruilen. 

Uit hoeveel lessen een cursus bestaat zegt niks over de lengte van een les, maar nog belangrijker; niks over de kwaliteit en effectiviteit. Afijn; het is een veelgestelde vraag. Dus bij deze. 

Elk van onze beginners- en gevorderden cursussen bestaat uit gemiddeld 75 lessen met in totaal gemiddeld 4,5 uur aan video en behandelt de lesstof van ongeveer anderhalf jaar reguliere lessen (privéles of muziekschool).

Gemiddeld doen cursisten met;

  • gemiddeld talent die een; 
  • gemiddelde hoeveelheid oefenen (2,5 uur per week) met;
  • gemiddelde concentratie;

1 jaar over 1 cursus of pakket.

Dat betekent dus ook dat sommigen er slechts een half jaar over doen, anderen bijna 2 jaar. Oefen je bijna nooit dan kun je je hele leven met een cursus of pakket doen 🙂

Voor meer info over elke van onze cursussen of pakketten – klik in het keuzemenu bovenaan onze website op de tekst ‘Lesaanbod’. Klik vervolgens bij één van onze cursussen & pakketten op ‘Info’ om meer te weten te komen over de inhoud ervan

Onbeperkt toegang betekent dat een eenmalige betaling voor een cursus of pakket toegang geeft tot die cursus of dat pakket zonder limiet. Wat anderen wellicht ‘levenslang’ noemen, maar omdat die term misleidend kan zijn gebruiken we die niet. ‘Levenslang toegang’ betekent namelijk niet ’toegang zolang jij leeft’ (geen bedrijf kan garanderen dan nog te bestaan c.q. te kunnen leveren) maar ’toegang zolang het bedrijf ‘leeft”.

In principe (maar alleen in principe hoor) ziet Cor het liever zoals het was: maximaal 2 jaar toegang. Dan is de ‘stok achter de deur’ om aan de slag te gaan veel meer aanwezig en dat helpt gewoon. Nu moet je zelf die discipline opbrengen, want van uitstel komt afstel. En met slechts af en toe een les en wat oefenen boek je geen vooruitgang. Maar onbeperkt toegang geeft rust als er onverhoopts iets het tijdelijk onmogelijk maakt je lessen te volgen.

Voor de gemiddelde cursist is 2 jaar per cursus of pakket overigens meer dan voldoende en geeft al genoeg ruimte voor eventualiteiten (zie hierboven het antwoord op de vraag “Uit hoeveel lessen bestaat een cursus…”). Hoe dan ook: gewoon beginnen en volhouden – dan lukt het! En dat geeft een blijvende vreugde die de investering in tijd, moeite en geld meer dan waard is.

1. Je krijgt les van Cor Bakker, voor wie hem kent meer dan voldoende om onze pianolessen te onderscheiden van de rest. Maar wellicht ken je hem nog niet; Cor is een bekende pianist – dat moet je dan maar even van ons aannemen 🙂  – met een uniek hoog opleidingsniveau en een uniek grote en brede praktijkervaring. In vrijwel alle muziekstijlen, vooral lichte. Maar ook in het lesgeven (privé & conservatorium) & presenteren (eigen radio- en tv-programma’s).

2. Onze cursussen zijn gemaakt met 1 doel voor ogen en dat is dat ze je – op de leukste maar vooral ook meest effectieve manier – leren echt piano te spelen. En met echt bedoelen we met 2 handen van noten. Zoals je in privéles of op de muziekschool piano leert spelen. Lijkt voor de hand liggend, maar is uniek. Vrijwel alle online pianolessen leren je een soort keyboard manier van spelen. Dat klinkt nooit als echte pianomuziek en beperkt je ernstig in je keuze van bladmuziek en zeker ook in de mogelijkheden om door te groeien. Bij ons krijg je het leren spelen met akkoorden en akkoordsymbolen erbij waardoor je alleen maar meer mogelijkheden krijgt en meer bladmuziek kunt spelen.
 
3. De liedjes in onze cursussen worden gekozen op en bewerkt voor hun geschiktheid om het op dat moment nodige te kunnen leren. Ons doel is zoals gezegd dat je echt piano leert spelen. En dat betekent ook dat je na het volgen van onze lessen alle bladmuziek op jouw niveau kunt bemachtigen en vervolgens zelfstandig instuderen. En dat heeft enorme voordelen. Jouw favoriete liedjes op jouw niveau en ook nog stukken goedkoper dan online lessen. Ja, je leest het goed: wij leren je uiteindelijk niet meer van ons afhankelijk te zijn. Daar worden we blij van. Maar je bent hier natuurlijk altijd welkom!
 
4. Je kunt vrijwel elk lied in onze lessen samen spelen met Cor. En vaak ook met een orkestband. We hebben zelfs orkestbanden met Cor’s eigen trio en strijkers van het Metropole Orkest voor je in de Droompakketten.

5. Je kunt elke dag van de week vragen stellen aan onze support. Je krijgt doorgaans – zeker tijdens kantooruren – binnen minuten al antwoord. Waar veel anderen een forum bieden voor je vragen – waardoor je maar moet gokken of je een echt goed antwoord krijgt – krijg je bij ons antwoord van een professionele pianist waar Cor zelf al jaren fan van is. Inmiddels heeft Cor hem weten te strikken en is hij – Erik van der Luijt – al jaren een onmisbare schakel in ons team. En degene met wie Cor al het lesmateriaal ontwikkelt. Hij is er voor jou; mocht je vragen hebben..

Leuk idee! We hebben geen ‘speciale constructie’ omdat het account altijd op naam en mailadres van de persoon in kwestie moet komen. En omdat deze daar direct (!) via mail van op de hoogte wordt gesteld i.v.m. factuur en inlog gegevens.

Beste optie is zelf een cadeaukaart maken. Bestel vervolgens na het geven van die kaart op naam en mailadres van de jarige en reken zelf af.

In de cursussen vind je een knop voor alle bladmuziek in de allereerste les. In de pakketten bij elk liedje apart. De bladmuziek bij onze lessen kun je downloaden, bekijken en/of printen. Voor dat laatste is een printer – of iemand die het voor je kan printen, of ergens waar je kunt printen, een bibliotheek of copyshop bijv. – dus een vereiste.

Negen van de tien keer is er niets mis met onze website. En is het iets op je apparaat of in je browser. Oude dingen die nog in het geheugen staan. Of een update die een conflict oplevert, of een noodzakelijke update die nog niet is uitgevoerd. Of een tijdelijke internet-storing bijvoorbeeld.

Je browser of apparaat herstarten lost 90% van dit soort dingen op. Of kijken of er updates zijn die je nog moet uitvoeren.

Alles geprobeerd en niets helpt? Zie hieronder hoe je contact met ons opneemt.

   Andere vraag?

Mail onze support via support@pianospelenmetcor.nl Heb je al een account bij ons, vermeld dan je gebruikersnaam. Gaat de vraag over één van je lessen vermeldt dan (mits van toepassing): naam cursus of pakket, modulenummer, lesnummer