pianoles pianolessen leren piano spelen online

Spelen met akkoorden 2

Wat doet Cor nu eigenlijk wanneer hij zo mooi begeleidt? Improviseert? Liedjes naar zijn hand zet en er van alles bij verzint?

Om die veelgestelde vragen te beantwoorden hebben we in 2018 ‘Spelen met akkoorden’ gemaakt (dat nu ‘Spelen met akkoorden 1’ heet). Waarin je helemaal vanaf het eerste begin alles leert over akkoorden, bijbehorende toonladders, begeleiden, improviseren, extra akkoorden toevoegen, versieringen maken, enzovoort. Met heel veel extra info in tekst bij de filmpjes en in de PDF’s voor wie nog veel meer wil weten.

Wij dachten dat het misschien zelfs teveel info zou zijn. Maar we kregen enorm veel verzoeken om een vervolg. Met nog meer diepgang, kennis, tips, trucs en inzichten. En vooral waarin we nog uitgebreider laten zien hoe Cor de kennis toepast op allerlei stukken en in allerlei stijlen.

De fijne kneepjes van het vak.

Die dingen waardoor ook jouw spel zoveel beter gaat klinken. Dat zijn vaak details. Inzichten. Subtiele combinaties. Maar ook speciale technieken. In deze cursus laat Cor zien hoe je het doet.

Om het allemaal te begrijpen heb je dus wel de kennis nodig uit ‘Spelen met akkoorden 1’.

Cor heeft voor deze cursus vijf prachtige nummers opgenomen met zijn trio en strijkers van het beroemde Metropole Orkest. En alles wat Cor speelt ligt noot-voor-noot uitgeschreven in prachtige bladmuziek op jou te wachten.

Niet met de bedoeling dat jij letterlijk gaat spelen wat Cor heeft gespeeld. Dat mag, als je dat kunt. Leef je uit!

Deze cursus draait om de principes achter wat Cor speelt. Waarom hij ze gebruikt. En natuurlijk vooral: hoe kun jij dit ook doen. Precies als Cor. Maar wel op verschillende niveaus en manieren. Zodat je keuzes kunt maken naar jouw niveau en smaak. Op welke muziek in welke stijl dan ook.

ENKELE REACTIES OP 'SPELEN MET AKKOORDEN 1'

Zodra we enkele reacties op deze cursus (deel 2 dus) hebben zie je die hier.

Ik kan iedereen het pakket "Spelen met akkoorden" aanbevelen. Doordat het spelen nu zo goed gaat speel ik bijna elke dag piano. Super werk geleverd in deze cursus met duidelijke uitleg.
Marcel van den Eijkel
cursist
Een geweldige cursus voor iedereen die muziek beter wil begrijpen en dus beter piano wil leren spelen. Zeker een aanrader!
Freek Verhulst
cursist
Ik luister nu zelfs anders naar muziek - heel gaaf toen ik dat bij mezelf bemerkte.
pianoles pianolessen leren piano spelen online
José Goes
cursist
Het wordt ineens allemaal een stuk makkelijker als je de 'theorie' achter de akkoorden kent.
pianoles pianolessen leren piano spelen online
Debby Manders
cursist
Heel blij met deze cursus, veel wordt duidelijk en je kunt het direct in praktijk brengen!
pianoles pianolessen leren piano spelen online
Connie Tegelaar
cursist

Wat je krijgt

Cor studeert in deze cursus geen liedjes noot voor noot met je in. Ze zijn er ter illustratie, als ‘naslagwerken’ en om op jouw eigen manier mee te kunnen spelen met orkestbanden.

De meeste liedjes in deze cursus zitten ook in andere cursussen, maar niet in deze versies en met deze orkestbanden. Dit hebben we gedaan omdat dit de meest populaire liedjes uit onze cursussen zijn en we jullie daar graag een extra bijzondere versie van willen bieden. Bovendien is improvisatie makkelijker op muziek die je al kent. Van spelen of alleen van horen.

Je krijgt van elk lied bladmuziek met noot-voor-noot transcripties van wat Cor tijdens de studio-opnames heeft gespeeld (en natuurlijk krijg je die opnames ook te horen). 

Verder krijg je van elk stuk een ‘kale’ versie (lead sheet) met alleen melodie en akkoordsymbolen om je opgedane kennis op los te laten. 

En… je krijgt van elk stuk de orkestband met Cor’s trio en strijkers van Het Metropole Orkest! Om mee mee te spelen. Zoveel en zo vaak je wilt.

En je krijgt nog veel meer – zoals over stijlen als Bossa nova, jazz en blues, maar ook over pedaalgebruik en vingerzetting en… ach, heel heel heel veel interessants, uitdagends en moois.

Direct & onbeperkt toegang

Deze cursus bestaat uit ongeveer 60 lessen. Ruim 4 uur videoles waar je direct toegang toe krijgt. En je houdt toegang zo lang wij bestaan.

Dat betekent geen haast, want je kunt alle lessen in je eigen tijd en tempo volgen. Maar het betekent ook geen beperking, want je hoeft nooit op je volgende les te wachten.

N.B. Dit is een online cursus. Bladmuziek is te downloaden (en printen). Video’s en orkestbanden niet. Die zijn dus alleen online af te spelen.

pianoles pianolessen leren piano spelen online

Spelen met Akkoorden 2

Adviesprijs €229     nu €149

Direct & onbeperkt toegang