Cor Bakker

  Piano geluk
met Cor Bakker

no.1   ONLINE PIANOLES VOOR BEGINNERS & GEVORDERDEN

no.1   ONLINE PIANOLES VOOR BEGINNERS & GEVORDERDEN

Dankzij de online pianolessen van Cor Bakker spelen al duizenden levensgenieters – van 8 tot in de 80 – dagelijks met veel plezier piano. In hun eigen huis, tijd en tempo. Piano leren spelen kan al op een simpel keyboard.

Ik heb altijd geroepen “ooit wil ik piano leren spelen”.

Eindelijk is het zover (ik ben 60) maar wat jammer dat ik niet eerder ben gestart; want wat is dit leuk!

Ik ben heel blij dat ik ben overgestapt; van een ‘concurrent’ waarbij ik vastliep, naar de echte pianolessen van Cor.

Wat een prettige, duidelijke en vriendelijke manier van uitleggen en begeleiden!

Inmiddels 2 cursussen en 2 pakketten aangekocht. Heel blij mee! Het is allemaal met zoveel zorg en liefde samengesteld dat je er wel blij van móet worden.

Verslavend leuk. Kortom, een aanrader!

✔︎  De testimonials hier komen vrijwel allemaal uit onze Facebook-groep. Facebook heb je echter niet nodig voor onze lessen.

Cor Bakker als huispianist van Podium Klassiek volledige speellijst

Piano leren spelen

DAAR WORD JE BLIJ VAN

Een boel dingen zijn even leuk, maar waar wordt je leven nou blijvend leuker van? Iets waar je elke dag plezier van kan hebben? Piano spelen.

Wil je piano leren spelen of het weer op pakken? Wellicht twijfel je omdat je denkt dat je al te oud bent? Te weinig tijd of middelen hebt? Lees dan vooral even verder. Want eeuwige spijt ligt op de loer…

Piano leren spelen was ook een sterke wens van de jonge Cor Bakker. Dat ging echter allerminst vanzelf. Van het begin op een na lang aandringen afgedwongen melodica, een soort mini-keyboard dat je aan moet blazen om er geluid uit te krijgen, tot het heen en weer rennen van de platenspeler aan de ene, naar de piano aan de andere kant van het huis, om uit te zoeken wat z’n idool Louis van Dijk speelde.

Uiteindelijk mocht het knulletje Cor op pianoles. Vanaf dat moment viel alles op z’n plaats en was hij niet meer te stoppen. Inmiddels is hij wellicht de bekendste pianist van Nederland. Zo, hoef je z’n biografie niet meer lezen. Maar wat heeft jouw pianowens met Cor gemeen en zijn eventuele zorgen terecht? Lees hieronder verder…

 

– Cor achter z’n eerste piano –

 

Geen beren op de weg

Waar een wil is, is een weg. Maar de ene weg is de andere niet.

Als het ‘moet’ kun jij ook beginnen met iets als het mini-pianootje van Cor. Een simpel keyboard is al veel beter. Wordt het instrument eenmaal de beperkende factor dan kijk je voor iets beters.

Onze oudste cursist is 100! Je bent nooit te oud om te genieten.

Een leven lang plezier

Bij Cor’s online lessen heb je niks te maken met reizen of vaste tijden. Je kunt zijn lesvideo’s op deze website bekijken waar, wanneer en hoe vaak het je uitkomt. Weer of geen weer.

Je houdt gewoon toegang dus als je onverhoopt een tijdje niet kan oefenen is ook dat geen punt. In tegenstelling tot abonnementen waar je in dat soort gevallen gewoon doorbetaalt.

Over betalen gesproken: duur is wat veel kost. Zoals veel frustratie; ook al is het gratis. Goedkoop is wat relatief juist veel oplevert. Zoals veel plezier; ook al is het niet gratis. Van piano kunnen spelen heb je je leven lang plezier. Een investering in je eigen geluk.

Als je graag piano wil leren spelen is er dus altijd een weg. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Maar, hoe gedreven je ook bent, als je de verkeerde kant op loopt kom je nooit waar je wilt zijn. Hoe je dat vermijd lees je hieronder…

  Tijd voor jezelf

Schone schijn

De online gebruikelijke zelfverzonnen methodes voor ‘snel en makkelijk’ piano leren spelen zijn als leren typen met 1 hand en 1 vinger. Je leert het begin snel. En je loopt al even snel tegen de enorme beperkingen ervan op. Voor je het weet wordt je links en rechts ingehaald door mensen die echte lessen hebben gevolgd. Want zoveel moeilijker is echt piano leren spelen nou ook weer niet.

Voor apps om piano te leren spelen met allerlei handige hulpfuncties geldt hetzelfde. In de praktijk zul je het zonder oplichtende lampjes, ‘mee-scrollende’ noten of corrigerende Ai moeten doen en daar heb je dan geen oefening in gehad. Dat moet je dan alsnog gaan leren. En hoe? 

Piano leren spelen met allerlei ‘hulpmiddelen’ is als je spieren trainen terwijl iemand anders de gewichten voor je optilt. Dat werkt niet. Je moet zelf de weerstanden overwinnen. Alleen dan worden de juiste verbindingen in je hersenen gemaakt. De beste hulp is dus aanwijzingen hoe je die weerstanden het best, makkelijkst en snelst overwint. Niet het wegnemen van de weerstanden oftewel uitdagingen.

Stap voor stap

Vermijden dus die zogenaamde ‘snel en makkelijk’ methodes, als je langer dan een paar weken lol wilt hebben van je investering in tijd, moeite en geld. Afleren is veel lastiger dan aanleren. Dan liever gelijk goed. Cor geeft dan ook echte pianolessen. Zoals in goede privéles en op goede muziekscholen (ook bij die opties heb je grote kwaliteitsverschillen). 

Als je echt ergens zo snel en makkelijk mogelijk wil zijn zoek je als vanzelfsprekend de meest betrouwbare stap-voor-stap aanwijzingen. Je hebt tenslotte niks aan iemand die de weg misschien een beetje weet, onbewezen sluiproutes of prima aanwijzingen maar in een willekeurige volgorde.

Eindeloos genieten

Daarom heb je niks aan losse tips en trucs verzamelen. Als je ergens weinig van weet kan je bovendien van alles wijs gemaakt worden. Met alle gevolgen van dien. Zonde van je tijd.

Hoe beter jouw docent de weg kent hoe makkelijker jouw reis wordt. Cor leidt je stap voor stap naar eindeloos genieten aan de piano. Zo snel, makkelijk, leuk, comfortabel en betaalbaar mogelijk.

Oefenen is natuurlijk de manier om vooruitgang te boeken. En dat is al effectief vanaf 10 minuten per dag of bijvoorbeeld 3 keer 20 minuten per week. Vrijwel alles wat je bij Cor leert kun je ook samen met hem en/of met prachtige orkestbanden spelen. Leuker kan oefenen niet zijn. Zo blijf je super gemotiveerd. Maar niet alleen daardoor, zoals je hieronder kunt lezen…

  Uitdaging

De totaalervaring

Heb je een vraag dan hoef je bij Cor niet dagen te wachten op antwoord. Zelfs geen uren. Doorgaans wordt je binnen minuten geholpen. Door de professionele pianist waar Cor zelf fan van is en waarmee hij al z’n lesmateriaal ontwikkelt. Het verschil met andere aanbieders waarbij je je vraag bijvoorbeeld moet stellen in een forum van mede-cursisten kan niet groter zijn. 

In zo’n forum is het hopen dat je antwoord krijgt en hopen dat het antwoord überhaupt juist is. En voor vragen over je account bijvoorbeeld is in een forum geen plaats en mag je soms wel dagen wachten op een antwoord. Daar wordt je niet vrolijk van. 

Bij Cor hoef je je ook daarover geen zorgen te maken. Hij neemt jouw pianowens en dus ook jouw vragen serieus. Dus zijn de lessen zo duidelijk mogelijk gemaakt en mocht je toch een vraag hebben wordt je zo snel en goed mogelijk geholpen. Niet in een forum, niet door een robot. Maar direct en door een expert.

Ga je mee?

Eindeloos genieten. Of eeuwig spijt. Tja, daar komt het vaak wel op neer. Gelukkig heeft Cor die keuze heel makkelijk voor je gemaakt.

Probeer de gratis en geheel vrijblijvende proefles. Je krijgt dan direct inloggegevens die je toegang geven tot de lesvideo’s op deze website. Speel je vandaag nog je eerste liedje samen met Cor.

Of kijk bij de cursussen en pakketten in ons lesaanbod. Ben jij straks ook één van die enthousiaste muziekliefhebbers die dagelijks met veel plezier piano spelen.

Besloten om m’n droom om te leren pianospelen niet langer uit te stellen. Vorige week is m’n digitale piano geleverd. Ik wilde les krijgen van iemand die wist waar hij het over had. Ik geniet van de lessen, ik sta versteld hoeveel ik geleerd heb in korte tijd en vind de achtergrondinformatie fijn. Ik kan nu gewoon al noten lezen!

Cor is een enthousiaste bevlogen leraar. Er is geen dwang, maar hij brengt het op een dusdanige wijze dat je plezier in het spelen krijgt en behoudt!

Voldoening

Ik heb jarenlang niet gespeeld, heb het nu eindelijk weer opgepakt met de cursus Gevorderden 1 en wat is het leuk!! Het is een heel andere aanpak dan van mijn vroegere pianolerares, lang geleden. Ik heb er nu tijd voor en het geeft mij heel veel plezier. Heb meteen de cursus Gevorderden 2 en het Neoklassiek Pakket aangeschaft.

1000x

meer gemak

Dat getal kun je met een korrel zout nemen. Maar je hoeft voor de pianolessen van Cor niet de deur uit. Niet te reizen door weer en wind. Je hoeft niet zenuwachtig, laat staan bang, te zijn. Je hoeft niet te wachten op een volgende les. Of op je docent. Ook niet om een vraag te kunnen stellen. Van onze support krijg je doorgaans binnen minuten antwoord. 

Je hoeft geen aantekeningen te maken. Je kunt ze dus ook niet kwijtraken. Je kunt elke videoles zo vaak bekijken als je wilt. En als je even niet kunt oefenen is dat geen punt. Je oefent wanneer, waar en hoe vaak het jou uitkomt. Lekker makkelijk.

Ik had het al eerder online bij iemand anders geprobeerd maar gelukkig tijdig gestopt. Met Cor gaat het zoveel beter. Hij is enthousiast en humoristisch. Stimuleert mij enorm.

Alles geprobeerd, ook qua zelfstudie boeken. Veel geld verder eindelijk dit geprobeerd. Dit is leuker dan welke methode ook. En veel meer waar voor je geld.

Van alles wat er wordt aangeboden, vind ik de online cursussen van Cor Bakker écht de beste. Ik heb daardoor alsnog een goede start gemaakt en kan nu al allerlei leuke stukjes spelen.

Vreugde

Hier zit je goed

we zijn er voor jou

Cor heeft inmiddels duizenden mensen (weer) aan het piano spelen gekregen. En wij zijn superblij met elk van onze cursisten. Daarom krijg je bij ons niet alleen de best mogelijke online pianolessen maar ook de best mogelijke ondersteuning, mocht je een vraag over één van je pianolessen hebben.

Waar je bij anderen je vraag mag stellen in een forum van mede-cursisten en vervolgens mag hopen dat je ooit antwoord krijgt laat staan een goed antwoord krijg je bij Cor doorgaans al binnen minuten antwoord van de professionele pianist met wie Cor al z’n lessen ontwikkelt. Uniek in deze tijd.

Cor Bakker

jouw docent

Wellicht ken je Cor van tv; als huispianist van Podium Klassiek (zondagen 18.15 uur NPO2) bijvoorbeeld. Cum laude afgestudeerd en jarenlang zelf docent aan het conservatorium. Elf jaar lang vaste pianist van het Metropole Orkest. Bekend van radio & tv: met Paul de Leeuw en in eigen shows zoals ‘Cor op reis’ en ‘Cor & Co’ (met nationale & internationale sterren). Onderscheidingen o.a. Ridder in de Orde van Oranje Nassau, De Gouden Harp (1996), De Gouden Notenkraker (1997), De Kiwanis Jazz Award (2007) en De Meerjazz prijs (2015).

Erik van der Luijt

jouw support

Ontwikkelt samen met Cor al het lesmateriaal. Koninklijk Conservatorium. Werkte o.a. met Rita Reys, Greetje Kauffeld en het Metropole Orkest. Ondersteunt niet alleen jou bij vragen. Maar ook ‘Piano spelen met Cor’ op vrijwel elk vlak.