Neoklassiek Pakket

de einaudi & beving stijl

Voor iedereen – beginner & gevorderde – die van filmische pianomuziek houdt. Klank. Sfeer. Wegdromen. Romantiek. Zen. Trance…

De stijl van Ludovico Einaudi, vooral bekend van de muziek bij de film ‘Intouchable’. Of Yann Tiersen’s muziek bij de film ‘Amélie’. Maar ook mensen als Joep Beving of bijvoorbeeld Hania Rani.

Deze stijl is bekend als ‘neoklassieke pianomuziek’. Een stijl waarvoor het grondwerk werd verricht door grootheden van de pianomuziek als Frédéric Chopin en Erik Satie.

In de huidige vorm kenmerkt de neoklassieke pianomuziek zich vooral door verstilde herhalende motiefjes en akkoordopeenvolgingen. Simpel beginnend, steeds meer uitgewerkt en ingevuld en langzaam maar zeker een soort trance opwekkend.

In het filmpje hieronder laat Cor het horen.

⚙︎ Dit is een online cursus. Orkestbanden en video’s kun je niet downloaden, bladmuziek wel
Tjitske van Oort-Houtman
Tjitske van Oort-Houtmancursist
Lees verder
"Ik ben ontzettend blij met het neo-klassiek pakket. Wat een fijne muziek om te spelen!! Niet alleen de muziek zelf maar ook de lesvideo's van Cor werken ontspannend.”
Fred Rijpkema
Fred Rijpkemacursist
Lees verder
"Pracht pakket!”
Gemmy van Os
Gemmy van Oscursist
Lees verder
"Heel mooi pakket! Dankzij de duidelijke instructievideo’s van Cor gaat het ook erg goed. Ik ben er zo blij mee. Ik ga nu ook steeds vaker oefenen, het wordt steeds leuker!”

INDICATIE inhoud & NIVEAU

VOOR BEGINNERS, gevorderden & improvisatoren
De 4 stukken in dit pakket zijn door Cor speciaal voor dit pakket geschreven in verschillende stijlen binnen de stijl van ‘het neoklassiek’. Zodat deze prachtige muziek nu voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is.
 
Het verstilde basisthema van elk van de 4 stukken in dit pakket is in al z’n eenvoud heel goed speelbaar voor beginners die nog niet zo lang met 2 handen van 2 balken kunnen spelen. Mensen die met onze Beginnerscursus 2 bezig zijn bijvoorbeeld. Zij kunnen in dit pakket meegroeien. Hoe meer ze zich ontwikkelen als pianist – bijvoorbeeld via onze cursussen – hoe meer van de muziek in dit pakket ze zullen kunnen spelen. En dat stimuleert!
 

De eerste uitwerkingen (de ‘eerste variatie’ zo je wilt) van de thema’s lenen zich zeer goed voor mensen die al net wat langer spelen. Vergelijkbaar met het niveau van onze Gevorderdencursus 1. Je kunt dan het basisthema en de eerste uitwerking spelen. Plus de volledige uitwerking als je eenmaal wat verder bent gegroeid als pianist. De moeite waard. En wederom een hele goede stimulans om te blijven groeien.

De volledige uitwerkingen (’tweede variatie’)  zijn voor mensen die al enkele jaren bezig zijn, het niveau van onze Gevorderdencursus 2. Zij kunnen de hele stukken spelen, maar kunnen echt nog wel wat uitdaging verwachten in de vaak pittige volledige uitwerkingen van de thema’s.

De neoklassieke muziek leent zich bij uitstek voor improvisatie. Heb je onze cursus’ Spelen met akkoorden’ gevolgd (alleen deel 1 of beide delen) dan is dit pakket perfect materiaal om mee te oefenen. Simpele basismelodieën, niet al teveel akkoorden, grotendeels binnen 1 toonsoort en rustige tempi. Een ideale speeltuin. Verander de melodie naar smaak. Of de akkoorden. Of beiden. Verzin je eigen melodieën. Voeg tussenakkoorden toe. Leef je uit!

Daarnaast krijgen pedaalgebruik en toucher (hoe je de toetsen aanslaat) in dit pakket extra aandacht. Omdat in deze muziek klank en sfeer voorop staan.

Dit pakket heeft Cor speciaal gemaakt om zoveel mogelijk pianoliefhebbers te verblijden. De meest populaire pianostijl voor alle niveau’s en voor een zacht prijsje!

Inhoud

Dit pakket bevat 4 liedjes - elk in 3 niveau's c.q. variaties. Totaal 16 bladzijden en ongeveer 3 uur aan video.

Voordelig

1x betalen, onbeperkt toegang

Veilig

14 dagen 'ruil / geld terug'-garantie

Ontspannen

Lekker in je eigen tijd & tempo

Adviesprijs €119 nu €79